Geelen vernieuwt Van der Valk Heerlen

Herbouw Hotel van der Valk

Bij de herbouw van het hoofdgebouw, dat in januari 2016 gedeeltelijk afbrandde, is zeer veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo valt de nieuwbouw met keuken en restaurant zo’n 30% energiezuiniger uit dan door de huidige regelgeving wordt vereist.

Projectkenmerken

Projectnaam
Herbouw Hotel van der Valk
Locatie
Heerlen
Opdrachtgever
Van der Valk
Categorie
Hotels
Oppervlakte
6.800 m²
Architect
P.A.M. Theunissen Architectenburo BV
Engineering
Ingenieursbureau Palte BV
Uitvoeringsperiode
2016-2017

Dak belangrijk bij verduurzaming

Het dak van het nieuwe hoofdgebouw speelt een belangrijke rol in de verduurzaming. Hemelwater wordt bijvoorbeeld gescheiden gehouden van het rioolwater om vervolgens het Geleendal in te vloeien. Verder is op het dakterras een groendak aangelegd en zijn op het bestaande dak van het hotel 312 zonnepanelen geïnstalleerd.

Geprefabriceerde betonelementen

Het casco van het gebouw, met een oppervlakte van ongeveer 6.800 m2 verdeeld over drie bouwlagen, werd geheel uitgevoerd in geprefabriceerde betonelementen. De gevels zijn voorzien van aluminium vliesgevels in combinatie met houten timmerwerk en een opvallende gevelsteen. Ook de entree werd volledig vernieuwd. Al in oktober 2017 kon het vernieuwde restaurant met grote serre worden geopend.