Vita bouwt sportpark met zwembad in Mol

Vita Den Uyt

Op een mooie groene locatie aan de rand van het centrum van Mol ligt een sportpark met buitenzwembad. Vita ontwikkelde een sportcomplex dat binnen- en buitensport met elkaar verbindt. Met behoud van het groene karakter van de omgeving.

Projectkenmerken

Projectnaam
Vita Den Uyt
Locatie
Mol, België
Opdrachtgever
Municipality of Mol
Categorie
Sport & Recreatie
Oppervlakte
7.000 m²
Architect
Slangen + Koenis BV
Engineering
Hellebrekers Technieken BV
Type contract
DBFMO
Uitvoeringsperiode
juni 2017 - mei 2019

Natuurlijke materialen voor sportieve sfeer

Door de integratie van het bestaande buitenbad met het nieuwe binnenbad creëerde Vita een compact bouwwerk dat als een poortgebouw tussen het zwembad en de overige sportfaciliteiten fungeert. Dankzij de combinatie van neutrale, natuurlijke materialen, wittinten en kleuraccenten heeft het interieur een frisse, sportieve uitstraling. De geperforeerde houten dak- en wandbeplating geeft de ruimte een goede isolatie en uitstekende akoestiek.

Uitstraling interieur doorgetrokken naar buiten

De sportieve uitstraling is doorgetrokken naar de buitenzijde van het gebouw. De gevelbekleding van glas en schoonbeton versterkt het karakter van het souterrain. Ook de houten plafonds en lamellen van de veranda verwijzen naar het interieur van het gebouw. Op deze manier wordt de veranda, een buitenruimte, als het ware opgenomen in het interieur van het sportcomplex.