Eye-catching sustainable administrative centre

Design, build and maintenance project

Cordeel built this striking administrative centre as part of a design and build contract. We are also responsible for the long-term maintenance. The building houses municipal services, the Public Centre for Social Welfare’s support services, a social centre, the police department and the library.
nac_houthalen_4.jpg
nac_houthalen_1.jpg

Project properties

Project name
Design, build and maintenance project
Location
Pastorijstraat 33, Houthalen
Client
AGB Houthalen-Helchteren
Category
Offices
Architect
Holistic Architecture 50/5
Period
Completed

Sustainable building

Geothermal energy is used for heating and cooling the building by means of concrete core activation with seasonal thermal energy storage. This guarantees a pleasant temperature during both summer and winter months. Other characteristics of the building are the high level of insulation, excellent airtightness and triple-glazed windows with solar-control glazing. The green roof acts as a buffer when it rains and also ensures that temperatures on the roof do not rise too much. Energy-efficient lighting, with presence and absence detection and daylight dimming, reduces the internal heat load.